Quymoq – rus oshxonasining eng qadimgi taomlaridan biri. Bu taom haqida juda ham ko’p maqollar bor. Blinlardan quymoq shakli va tarkibi bilan ajraladi: ko’tarilish uchun unga xamirturush, kefir yoki qatiq solidan va quyuq smetanadak quyulmagunch aralishtirishadi. Quymoqni tovada yog’ bilan qovurishadi.

KERAK BO’LADIGAN MASALLIQLAR

Kabachkalar (qovoqning kichkina turi)400 gr.
Bug’doy uni120 gr.
Eritilgan aralashmali o’simlik yog’i40 gr.
Tuxum2 dona
Tuzta’bga qarab

OLADYALARNI TAYYORLASH JARAYONI


    1. Kabachokni terisidan tozalash, bo’yiga kesish va donidan tozalash kerak bo’ladi. O’rtacha  tyorkada ishqalab yoki go’sht tozalagichdan o’tkazish kerak bo’ladi. Maydalangan kabachkilarni un, tuhum va tuz bilan aralishtirilsin.
    2. Tayyor bo’lgan aralashmani qoshiq bilan yaxshilab qiztirib olingan tovaga solib va ikki tomonlama qovurib olish kerak bo’ladi.