Hozirgi kunda deyarli barcha xonadonlarda keks tayyorlashning o’z uslubi bor: kimdir kishmish va rezavorlar qo’shilgan balab ishib chiqgan keks tayyorlasa, kimdir kichkina shokoladli muffin tayyorlaydi. Bir so’z bilan aytganda, bugungi kunda mazali va ommabop disert hisoblanadi.

KERAK BO’LADIGAN MASALLIQLAR

Keks uchun masalliqlar
Bug’doy uni2 stakan
 
Shakar1 stakan
 
Tuxum2 dona
 
Osh sodasi1/2 choy qoshiq
 
Qaymoq200 gr.
 
Pishiriqlar uchun Oleo margarini 72%200 gr.
 

KEKSNI TAYYORLASH JARAYONI


    1. Margarinni eritib, sovishi uchun qoldiramiz. Unga smetana, 1 stakan shakar, 2 ta tuxum, uksusda o’ldirilgan yarim choy qoshiq osh sodasi, tuz va un solamiz. Bir xil tarkibga kelguncha aralashtiramiz. Xamirga mayiz va yong’oqlar ham qo’shish mumkin.
    2. Margarin surtilgan tovaga xamir yoyiladi va 180 gradusli pechda pishiriladi (pishganligini tekshirish uchun yog’och cho’pchadan foydalanish mumkin). Tayyor keksga shakar kukuni sepib dasturxonga tortiladi.